Page 127 - eBook_PERMATA ALUMNI PIS_EDISI JUBLI PERAK
P. 127

PERMATA             113           JPH




                 LATAR BELAKANG


                Beliau  yang  merupakan  graduan  Hotel
                dan  katering  dari  Jabatan  Pelancongan
                dan     Hospitaliti,   telah    berjaya
                mengaplikasikan    ilmu   yang    telah
                dipelajari  di  PIS  dengan  menjadi
                seorang  yang  mahir  dalam  bidang
                masakan.


                Bermula  dengan  kerjaya  di  Founder  of
                Sharul Couture Cake Boutique dan Cake
                Designer  at  Sharul  Couture  Cake
                Boutique,  beliau  terus  melangkah  ke
                hadapan  untuk  mencipta  nama  sendiri
                dalam bidang masakan.
                                                                                           SUMBANGAN



                                                                                       Menganjurkan  program  galakan  usahawan  bagi  penduduk  luar
                                                                                       bandar  bekerjasama  dengan  Rural  Transformation  Centre  Kulai  di
                                                                                       bawah Kementerian Luar Bandar dan Wilayah.
                                                                                       Program  yang  berpandukan  konsep  (NBOS)  yang  merangkumi
                                                                                       aspek  pengiraan  kos,  operasi  dan  pemasaran  ini  diperkenalkan
                                                                                       dalam tiga modul iaitu:
                                                                                          - Seni asas membuat kek
                                                                                          - Seni hiasan kek
                                                                                          - Makanan sejuk beku
   122   123   124   125   126   127   128   129   130   131   132