Page 127 - eBook_PERMATA ALUMNI PIS_EDISI JUBLI PERAK
P. 127
PERMATA 113 JPH
LATAR BELAKANG
Beliau yang merupakan graduan Hotel
dan katering dari Jabatan Pelancongan
dan Hospitaliti, telah berjaya
mengaplikasikan ilmu yang telah
dipelajari di PIS dengan menjadi
seorang yang mahir dalam bidang
masakan.
Bermula dengan kerjaya di Founder of
Sharul Couture Cake Boutique dan Cake
Designer at Sharul Couture Cake
Boutique, beliau terus melangkah ke
hadapan untuk mencipta nama sendiri
dalam bidang masakan.
SUMBANGAN
Menganjurkan program galakan usahawan bagi penduduk luar
bandar bekerjasama dengan Rural Transformation Centre Kulai di
bawah Kementerian Luar Bandar dan Wilayah.
Program yang berpandukan konsep (NBOS) yang merangkumi
aspek pengiraan kos, operasi dan pemasaran ini diperkenalkan
dalam tiga modul iaitu:
- Seni asas membuat kek
- Seni hiasan kek
- Makanan sejuk beku